Γιώργος Ευγενειάδης

Ο συγγραφέας

 

Ο Γιώργος Ευγενειάδης γεννήθηκε στις Σέρρες και μεγάλωσε στο Σιδηρόκαστρο και τη Βυρώνεια Σερρών.

Τις παιδικές του αναμνήσεις συντροφεύουν μυρωδιές και εικόνες από το μπακάλικο του παππού του Γιώργου καθώς και μαγειρέματα και γεύσεις της γιαγιάς Τασούλας και της θείας Δέσποινας. Όλα αυτά συνοδεύονταν από χρώματα και αρώματα της ελληνικής φύσης και επαρχίας.

Με επιρροές από τον εκπαιδευτικό πατέρα του Νίκο Ευγενειάδη, καθηγητή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και το θείο του Στέλιο Ζώτη, καθηγητή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από μικρή ηλικία συνειδητοποίησε τη μαγεία αυτού του επαγγέλματος και τη δυνατότητα του παιδαγωγού να αλλάξει και να κατευθύνει τη ζωή των μαθητών του.

Σπούδασε συνειδητά Τεχνολογία & Επιστήμη των Τροφίμων, αλλά στην πορεία της επαγγελματικής αναζήτησης θέλησε να γεφυρώσει τις γνώσεις του με την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση. Ολοκλήρωσε σχεδόν παράλληλα δυο μεταπτυχιακά προγράμματα, ένα στη Διασφάλιση Ποιότητας των Τροφίμων και ένα στην Εκπαίδευση Ατόμων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Χαμόγελα, αυθορμητισμός, άμεση επικοινωνία, δράσεις, ξεγνοιασιά ήταν μερικά από αυτά που τον μάγεψαν στην Ειδική Εκπαίδευση.

Εργάζεται στη Δημόσια Ειδική Εκπαίδευση καθώς και την Κατάρτιση Ενηλίκων λέγοντας «Εύγε.. στη Διαφορετικότητα» και τις καινοτόμες δράσεις της και προβάλλοντας μια άλλη οπτική της πλευρά.

Δέσποινα Παπαχριστούδη

Η εικονογράφος

 

Η Δέσποινα Παπαχριστούδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Στην παιδική της ηλικία ζωγράφιζε και μουτζούρωνε ασταμάτητα κάθε πιθανή επιφάνεια: το θρανίο, τα σχολικά βιβλία, τα χέρια των συμμαθητών της και τους τοίχους του σπιτιού του παππού της Στρατή στο Σιδηρόκαστρο.

Κάπως έτσι αποφάσισε να σπουδάσει Eικαστικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου και μαγεύτηκε από τις γραφικές τέχνες, τη φωτογραφία, και την ανθρωπολογία της τέχνης. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στη Δημιουργική Φωτογραφία στο Πανεπιστήμιο του Westminster στο Λονδίνο, όπου και μαγεύτηκε από την πολυπολιτισμικότητα και τη γνωριμία της με διαφορετικές κουλτούρες.

Από τότε χρησιμοποιεί τη φωτογραφία ως δικαιολογία για να ταξιδεύει συνεχώς, και τα ταξίδια ως δικαιολογία για να γνωρίζει ανθρώπινες ιστορίες. Έχει ζήσει σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και έχει συνεργαστεί με ποικίλα στούντιο και δη­μιουργικές ομάδες. Οι αγαπημένες της συνεργασίες παραμένουν, φυσικά, αυτές που περιλαμβάνουν φωτογράφιση φαγητού!

Σήμερα ζει στο Ρότερνταμ, όπου συμμετέχει σε εικαστικές δράσεις και οργανώσεις που προωθούν τη συνεργασία, τη χρήση του δημόσιου χώρου και την ενδυνάμωση κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων. Και, φυσικά, συνεχίζει να σκιτσάρει πάνω σε κάθε πιθανή επιφάνεια: σε βιβλία –μαγειρικής και μη–, σε αφίσες, σε εξώφυλλα, σε φυλλάδια, σε τοίχους, σε έπιπλα και σε σκηνικά θεάτρου.

 

error: Content is protected !!